Subsidieregeling aanschaf elektrische bestelauto

Er komt een nieuwe subsidieregeling die ziet op het stimuleren van de aankoop van elektrische bestelbussen door ondernemers.

Duurder. Omdat elektrische bestelbussen duurder in de aanschaf zijn, kunt u hiervoor als ondernemer vanaf het voorjaar 2021 maximaal € 5.000 subsidie krijgen. Het moet dan gaan om de aanschaf of lease van een nieuwe uitstootvrije bestelbus. De subsidie bedraagt 10% van de nieuwprijs met een maximum van € 5.000. Naast deze subsidie kunt u als ondernemer ook gewoon profiteren van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA). Voor deze laatste regeling moet u uw investering wel tijdig aanmelden bij RVO.nl.

Voorwaarden. Er geldt wel aan aantal voorwaarden. Zo moet de schone bestelbus een minimale actieradius van 100 kilometer hebben. Er komt per bedrijf een maximum aan het aantal bestelbussen waarvoor subsidie mag worden aangevraagd. Bij doorverkoop van de bestelbus binnen drie jaar moet de verkregen subsidie deels worden terugbetaald. Deze nieuwe subsidieregeling loopt tot en met 2025.

Stel de aanschaf van een elektrische bestelbus nog even uit. Zo kunt u profiteren van een nieuwe subsidieregeling die in het voorjaar van 2021 zal worden ingevoerd. Bij de aanschaf van een schone bestelauto kunt u ook gebruikmaken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en de Milieu-investeringsaftrek.

Bron Tips&Advies.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*