Maatregelen Prinsjesdag voor de kleine ondernemer I

Hogere WW-premies voor werknemers met flexibele contracten

U heeft er al vaker over kunnen lezen: de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) regelt dat de WW-premie per 2020 gaat afhangen van de contractduur. Volgend jaar betalen werkgevers standaard 7,94% WW-premie voor werknemers met een flexibel contract (onder meer 0 uren contracten). Voor werknemers met een vast contract met een vaste omvang is de WW-premie in 2020 2,94%. De sectorpremie WW komt per 2020 te vervallen, net als de vaste WW-Awf-premie.

Zelfstandigenaftrek wordt verlaagd

In 2020 wordt de zelfstandigenaftrek verlaagd van € 7.280 naar € 7.030. De aankomende jaren zal deze nog verder verlaagd worden. In 2028 zal de zelfstandigenaftrek nog € 5.000 zijn.

Nieuw btw-nummer voor eenmanszaken

Alle zzp’ers – met een eenmanszaak in Nederland – ontvangen voor 1 januari 2020 een nieuw btw-nummer. Op dit moment bevat het btw-nummer namelijk de BSN van de zzp’er. Vertrouwelijk informatie dus, die je liever niet op je website of factuur hebt staan.

Invoering zelfstandigenverklaring

Verdien je als zzp’er meer dan € 75 per uur? Dan kun je gebruikmaken van een zelfstandigenverklaring. Hiermee toon je aan dat je het werk als zelfstandige uitvoert, waardoor de kans op naheffingen wordt uitgesloten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*